BCR Issue 89 | Institute for War and Peace Reporting

GLOBAL VOICES

BCR Issue 89

Marian Chiriac
10 Nov 05
Rumania dhe Bullgaria, qe te dyja kandidate per bisedime per pranim te shpejte ne Bashkimin Europian, kane shkembyer ofendime gjate javes se kaluar mbi ate qe media e tyre e ka konsideruar 'lufte per pushtet'.
IWPR
10 Nov 05
Qe prej javesh nje "diktature" rektoresh dhe kancelieresh te vendosur nga shteti kane siguruar qe universitetet e Serbise te mos shfaqin reputacionin e tyre dhe te qendrojne jashte fushates se tanishme te protestave anti rregjimit.
Janez Kovac
10 Nov 05
Projekt Ligji per zgjedhjet ne Bosnje ka nxjerre ne dukje disa nga difektet e Marreveshjes se Dayton dhe ka rezultuar ne shtimin e thirrjeve per ndryshimin e marreveshjes se paqes nga grupe te cilat deri me tani kane qene perkrahesit kryesore te saj.
Petar Jeknic
10 Nov 05
Goditja me arme e Momcilo Trajkovic te Dielen ka konfirmur rendesine e Keshilli Kombetar Serb per Serbet e mbetur ne Kosove te krijuar rishtazi.