BCR Issue 87 | Institute for War and Peace Reporting

GLOBAL VOICES

BCR Issue 87

Milka Tadic
10 Nov 05
Ndersa Mali i Zi shkon drejt pavaresise fiskale nga Serbia, turneu i fundit i Milo Djukanovic ne kryeqytetet Europiane duket si nje perpjekje per te siguruar mbeshtetje nderkombetare per Malin e Zi perpara shkaterrimit perfundimtar te federates.
Drago Hedl
10 Nov 05
Presidenti Franjo Tudjman po u pergatit Kroateve nje dhurate me rastin e Krishtlindjeve - nje zgjedhje parlamentare me 22 Dhjetor ne te cilat pritet qe partia e tij ne pushtet HDZ, te mundet thellesisht. Por ata mund te bejne me pare edhe ndonje surprize.
Milenko Vasovic
10 Nov 05
Ndersa opozita Serbe po kerkon mbajtjen e zgjedhjeve ne nivel federal, republikan dhe lokal, me e shumta qe ofron regjimi jzne zgjedhjet lokale. Nderkohe, nje ligj i ri pritet te pakesoje se tepermi kopetencat e pushtetit lokal