BCR Issue 8 | Institute for War and Peace Reporting

GLOBAL VOICES

BCR Issue 8

Christopher Bennett
24 Mar 99
Ne ndryshim me sulmet ne Bosnje me 1995, NATO nuk e ka autorizimin e Kombeve te Bashkuara per te bombarduar. Gjithashtu ka shume mundesi qe ajo te gjendet perpara nevojes per te perdorur trupa tokesore. Sido qe te rrjedhin ngjarjet, NATO duket se do te qe
Dejan Anastasijevic
24 Mar 99
Skenari i vertete i tmerrshem fillon kur te nisin bombardimet dhe ne Kosove te shpertheje kaosi. Ndersa Perendimi rrezikon te futet edhe me trupa ne terren, Miloshevic shpreson te ruaje kontrollin e pushtetit te tij mbi Serbine, edhe nese ajo zvogelohet.
Dukagjin Gorani
24 Mar 99
Kosova tani eshte ne gjendje frike. Cdo gje eshte mbyllur, dhe rregjimi ka ndaluar botimin edhe te gazetes se fundit ne gjuhen Shqipe. Kjo eshte koha per te mbijetuar, dhe Shqiptaret jane duke u perpjekur te gjejne strehe ndaj raprezaljeve te paevitueshme
Iso Rusi
24 Mar 99
Ndersa Perendimi pergatitet per sulme ajrore, njerezit ne Maqedoni kane frike se Jugosllavia do te sulmoje ne hakmarrje te perdorimit si baze e NATO-s.