BCR Issue 108 | Institute for War and Peace Reporting

GLOBAL VOICES

BCR Issue 108

Milka Tadic
18 Jan 00
A ka mundesi qe lidhjet e Arkanit me Malin e Zi - perfshire ketu edhe mbeshtetjen e tij per presidentin e republikes - te perbejne nje motiv per vrasjen e zoterise se luftes?
Srdjan Staletovic
18 Jan 00
Vrasja e Arkanit eshte ne vazhden e ekzekutimeve te personaliteteve publike ne Serbi, megjithese ai i ishte mburrur Gjykates se Hages se dinte shume gjera rreth krimeve te luftes te regjimit.
Janez Kovac
18 Jan 00
Pasi kane humbur durimin me politikanet obskurantiste ne Bosnje, Perfaqesuesi i Larte per Bosnjen ka miratuar nje ligj qe krijon sherbimin e pare kufitar te perbashket ne Bosnje.
Milka Tadic
18 Jan 00
Ne nje nate te ftohte dimri ne Podgorica, mijera demonstrues shprehen perkrahjen e tyre per Kryeministrin Federal Momir Bulatovic, duke provuar keshtu se perkrahja pro Serbe ne Mal te Zi mbetet nje force qe duhet marre para sysh.
Srdjan Staletovic
18 Jan 00
Qe prej fillimit te luftes me Kroacine, ne Serbi jane vrare mbi 500 njerez - dhe policia ose nuk ka deshiren ose nuk mundet te zbuloje vrasesit.