Skip to main content

بدست آوردن پول از آب و انرژی برق

گزارش مصطفی بشارت خبرنگار آی دبليو پی آر در كابل .

بدست آوردن پول از آب و انرژی برق

گزارش مصطفی بشارت خبرنگار آی دبليو پی آر در كابل .

محمد سليم به آی دبليو پی آر گفت كه بنأبر ازدياد تقاضا ها،وی محبوراً درين اواخر يك جنيريتر ديگری خريداری نمود.

 

وی در مقابل يك گروپ ،ماهانه چهل افغانی از مشتريان خود اخذ ميدارد ، پرداخت اين مبلغ را اهالی كابل نسبت به برق دولتی كه دوشب بعد برای دو ويا سه ساعت ميايد ترجيح ميدهند .

 

بعضى مردم در كابل از داشتن برق مطمين خيلی راضی هستند. باسط يكی از ساكنين كابل ميگويد " همينقدر برای من كافی است تا بتوانم تيلفون موبائل خود را چارچ نمايم و اخبار تلويزيون بشنوم و بس ."

 

اما ديگران ازينكه وادار گرديده اند تا از برقهای خصوصی استاده نمايند ، ناراضی هستند اكرام الدين يکى از اهالی كابل كه در منطقه گذرگاه شاه غاسی زندگی ميكند ميگويد كه در سال اول برقهای خصوصی خوب بود ، اما اكنون آن هم خراب شده ، ازبعضی جاها خوب و در بعضي جاها خراب است . و ضمناً وی شکايت نمود كه قيمت آنها نيز بالا رفته است

 

محمد عظيم يك نفر ديگر كه جنريتر دارد ميگويد كه جنريت برای مدت كمتر از دوسال كارميدهد وقبل از دوسال بايد معاوضه گردد ، و از سوی ديگر قيمت مواد نفت آن نيز خيلی بالارفته .

 

اكثريت مردم در زمينه برای حكومت شكايت نمودند ،اما تاكنون شكايات جای نگرفته است .

 

مقامات ميگويند كه آنها تلاش جدی مينمايند تا برای كابل برق تهيه نمايند ، سيتم توليد انرژی برق به كمك بانك انكشافی المان KFW ترميم ميگردد.

 

انجينر شاه ولی متصدی پروژهء كه از طرف KFW تمويل ميگردد ميگويند ،لينهای جديد برق در چندماه آينده تكميل خواهد شد .

 

يونس نوانديش معين وزارت آب و برق گفت كه اكنون در قسمت های غرب كابل برق وجود ندارد زيرا توليد برق به اندازه ئی نيست كه برای تمام ساحات شهر برق برساند .

 

حكومت يك قرار داد خريد برق را باكشور ازبكستان بسته است ، ليكن قبل از آن، بايد لينهای برق الی كابل تمديد گردد.

 

ضمناً كمبود آب در كابل تجارت ديگری رابرای مردم سراغ ديده است .

 

اكثريت مردم كابل، بيشتری از روز خود را برای گرفتن آب از چاهای پمپ داردستی كه در بلاكهای نزديك شهر موقيعست دارد در انتظار نوبت سپری مينمايد .

 

اما آنهائيكه توانائی خريدن آب را از تانكر های خصوصی دارند ، از آن آب خريده و از انتظار ماندن جلوگيري مينمايند ، به اساس راپور های واصله مالكين تانكرها ، تانكرهای خود را از آب رايگان شهر پر نموده و آنرا دوباره به مردم في گيلن ده افغانی ميفروشند .

 

محمد لطيف يكی از اهالی خيرخانه شهر كابل به آی دبليو پی آر گفت " من يوميه با تانكر، قرار داد آب اشاميدنی بسته ام و مبلغ هفت صد افغانی آب ميخرم."

 

شاه محمود قرار دادی لطيف كه به وی آب ميرساند ميگويد " من روزانه دو ويا سه مراتبه آب ميارم و آنرا بفروش ميرسانم ."

 

اما هركس توان خريدن آب را به اين قيمت گزاف ندارد . زين العابدين يكی از اهالی كابل ساعتها ،براي گرفتن آب از يك پمپ عمومی در انتظار بسر ميبرد ،وي ميگويد " من تمام روز خود را برای گرفتن يك گيلن آب سپری مينمايم ، زيرا توان خريدن آب را از تانكرندارم."

Afghanistan
Frontline Updates
Support local journalists