موضوع مناظره جوانان کشور: رسانهها نقش اساسی نظارتی را در انتخابات بازی کردند
موضوع مناظره جوانان کشور: رسانهها نقش اساسی نظارتی را در انتخابات بازی کردند
محمد فیصل نوید
در مناظره انسیتوت گزارشدهی جنگ و صلح گفته شد که شبکههای رسانهای به سبب همکاری درنظارت از انتخابات قابل قدردانی استند.
رحیم سمندر رییس آژانس خبری مستقل وخت گفت خبرنگاران به سبب همکاریشان در برگزاری موفقانه انتخابات باید مفتخر باشند.
در انتخابات 5 اپریل برخلاف برخی از پیشبینیها، مردم به شکل وسیعی از 34 ولایت کشور درانتخابات ریاست جمهوری و شورای ولایتی شرکت کردند.
نتایج ابتدایی انتخابات نشان میدهند که دو وزیرسابق کابینه کرزی برای جانشینی رییس جمهوری باهم رقابت میکنند. این دو برای به دست آوردن نصف از آرای مورد نیاز برای احراز پست ریاست جمهوری، در دوردوم ریاست جمهوری شرکت خواهندکرد. عبدالله عبدالله، وزیرخارجه سابق هم اکنون 44 درصد آراء را از خود کرده و متعاقب آن، اشرف غنی احمدزی، وزیر مالیه سابق و کارمند سابق بانک جهانی با فاصله اندک، 33 درصد آراء را گرفته است.
سمندرخطاب به محصلان در مناظره 15 اپریل درکابل گفت:«رسانههای افغان نقش بزرگی را در پوشش انتخابات بازی کردند. در انتخاباتهای گذشته خبرنگاران بین المللی انتخابات را پوشش میدادند و اما این بار، شبکههای داخلی در پروسههای قبل و بعد از انتخابات دخیل شدهاند. رسانههای داخلی پوشش بهتری ازاین انتخابات داشتند.»
این مناظره انسیتوت گزارشدهی جنگ وصلح با اشتراک 60 تن پسران و دختران محصل در پوهنتون باختردرکابل برگزارشده بود. مناظرهکنندگان این جلسه احمدضیاء رفعت، استاد پوهنتون کابل و حشمت رادفر، معاون کمیسیون رسانهی انتخابات افغانستان بودند.
وحیدالله یکی از محصلان پوهنتون کابل پرسید که رسانهها برای کاهش میزان تقلب در انتخابات چی نقشی را بازی کردهاند؟
رفعت جواب داد که این مهارت خبرنگاران بود که درپروسه نظارت مراکز کمک کردند. به گفته وی به این صورت نظارت رسانهها از مراکز درکاهش تقلب نقش اساسی داشت.
وی گفت:« نهادهای انتخاباتی و پشتبانان نامزدان میترسیدند که رسانهها از تخطی آنها باخبر شوند. به این دلیل دست به تخطی نزدند و به این شکل رسانهها، در کاهش میزان تقلب نقش ایفا کردند.»
محمد فیصل نوید یکی از شاگردان پوهنتون کابل است و خبرنگاری را در انسیتوت گزارشدهی جنگ و صلح آموخته است.