بیکاری در ولایت بادغیس بیداد میکند
اشتراک کنندگان مناظره آی.دبلیو.پی.آر گفتند که 60 درصد باشندگان محل کار پیدا نمیتوانند.
بیکاری در ولایت بادغیس بیداد میکند
اشتراک کنندگان مناظره آی.دبلیو.پی.آر گفتند که 60 درصد باشندگان محل کار پیدا نمیتوانند.
به گفته اشتراک کنندگان مناظره "آی.دبلیو .پی.آر" در ولایت بادغیس منازعات جاری در افغانستان عامل اصلی افزایش بیکاری در کشورمیباشد.
محمد نعیم معلم زاده رئیس کار و امور اجتماعی ولایت بادغیس، در این مناظره که به تاریخ 19 جولای برگزار شده بود گفت که میزان بیکاری در سطح آن ولایت به 60 درصد میرسد.
او توضیح داد: "از میان 40 درصد کسانی که کار دارند، نصف آنان کار دایمی و متباقی کار موقت دارند، یعنی برای چند ماه کار میکنند و پس از آن بیکار میشوند."
معلم زاده گفت که اقتصاد مردم محل از نبود فعالیت سکتور خصوصی و ناکامی در استخراج معادن و سایر ذخایر طبیعی کشور آسیب دیده است.
او در ادامه افزود: "برای کاهش میزان بیکاری، حکومت باید در مناطق دور افتاده سرمایه گذاری ها را جلب نماید، فابریکه بسازد و برنامه های انکشافی راتطبیق کند." او در ادامه افزود: "حکومت باید مبارزه علیه فساد را شدت بخشد و مشکلات پروسه اخذ جواز سرمایه گذاری و تجارت را سهل سازد."
سخنرانان مسایل دیگری چون ناامنی و فساد را عوامل عمده وضعیت ناگوار بازار کار خواندند.
حلیمه راه پیما فعال حقوق بشر گفت: "عواملی که کار را از دست مردم ربوده عبارتند از بیقانونی، ناامنی و فساد بیش از حد در ادارات دولتی.می باشد" او افزود که ادارات مسئول کاریابی در فراهم کردن زمینه کار برای مردم عادی بخصوص در بادغیس ناکام ماندهاند.
او گفت: "کارگران هیچ مصئونیت کاری ندارند"، و کارمندان موسسات خصوصی ودولتی معمولاً بدون دلیل و بدون اطلاع قبلی از کار برکنار میشوند.
عبدالله افضلی عضو شورای ولایتی نیزاین گفته ها را تایید کرد.
او گفت: "ناامنی، بخصوص در ولایت بادغیس، نبود حکومتداری خوب و موجودیت فساد از جمله چالشهای اصلی ایجاد فرصتهای کاری میباشند."
سخنرانان درمورد اثرات ناگوار بیکاری بیش از حد سخن گفتند.
سید محمد ضیایی استاد پوهنتون گفت :" آینده جوانانی که امید چندانی برای یافتن وظیفه ندارند، تاریک است. "
او گفت: " بی اعتمادی مردم نسبت به حکومت، پیوستن جوانان به نیروهای مخالف، افزایش جرایم، مهاجرت جوانان، استفاده از مواد مخدر و فساد اخلاقی پی آمد های عمده بیکاری در کشورمیباشند."
از میان 120 فعال مدنی، مقامات محلی و محصلان که در مناظره بادغیس شرکت کرده بودند ، یک اشتراک کنند ه از مقامات ارشد حکومتی خواست تا در اینگونه نشستهای عمومی اشتراک ورزند تا برای مردم عادی فرصت داده شود که بطور مستقیم از آنان سوالات خود را مطرح نمایند.
عصمت جویا گفت: "در بحث امروز تعداد زیادی از جوانان اشتراک کرده بودند . او گفت که راه اندازی اینگونه مناظره ها راه موثری برای اطلاع دهی جوانان درمورد حقوقشان و حل مشکلات آنان می باشد."