بحث افغانها درباره تساوی جنسیت و تعلیم

اشتراک کنندگان یک مناظره گفتند که براساس سنت های رایج پسران تعلیم می بینند ولی دختران "یک قدم عقب" گذاشته می شوند.

بحث افغانها درباره تساوی جنسیت و تعلیم

اشتراک کنندگان یک مناظره گفتند که براساس سنت های رایج پسران تعلیم می بینند ولی دختران "یک قدم عقب" گذاشته می شوند.

Wednesday, 17 December, 2014

سخنرانان سه مناظره اخیر در ولایات هرات، بلخ و پروان تایید کردند که دختران بصورت دوامدار از حقوقی که اسلام برای شان داده است، محروم می گردند.

در یک مناطره که در ولسوالی سالنگ ولایت پروان در شمال کابل برگزار شده بود، عبدالرقیب میزمیار سارنوال محلی گفت که برخی خانواده ها مانع ادامه تحصیل دختران شان شده و پسران شان را تشویق به آموزش کرده اند.

میزمیار گفت: "به نظر من، محروم کردن دختران از تعلیم بر اساس جنسیت نشان می دهد که برخورد با دختران و پسران متفاوت می باشد." او افزود که یک دلیلی که والدین دختران شان را از مکتب باز می دارند این است که آنها از سوی پسران محل در مسیر راه شان به مکتب و برگشت به خانه اذیت می شوند.

در مزار شریف، مرکز ولایت بلخ، تقی واحدی کارمند دفتر محلی کمیسیون مستقل حقوق بشر گفت که در یک خانواده نمونه، پسران در تصامیم اقتصادی صاحب نظر می باشند، از این رو دختران همیشه "یک قدم عقب تر اند".

سید محسن دانش، عضو شورای علمای اسلامی در ولایت شمالی بلخ در مناظره مزار شریف گفت که والدین معمولاً به این باورند که سرمایه گذاری روی پسران نسبت به دختران ارزش مندتر است، و مصرف روی دختران " مصرف بی فایده" می باشد.

به گفته دانش، دساتیر اسلامی میان انسان ها از نظر جنسیت تفاوت قایل نمی باشد، به استثنای این شرط که "زنان قاضی، امام و رییس جمهور شده نمی توانند".

در مناظره ی پروان بازهم بحث ها روی حقوق دختران در زمینه تعلیم و تربیه بود.

عبدالمالک مفکر عالم دین گفت که در اسلام حق آموزش نسبت به ازدواج ارجحیت دارد.

عزت الله راجی متخصص امور دینی در مناظره هرات گفت که قرآن مردان را بر زنان ارجحیت نمی دهد، بلکه هردو را دو نیمه مساوی جامعه می داند.

Frontline Updates
Support local journalists