افغانستان: فبروری/مارچ 2011

از آی دبلیو پی آر نقش عمده در ایجاد نهاد تازه ی خبرنگاران در منطقه بلخ بازی کرده است.

افغانستان: فبروری/مارچ 2011

از آی دبلیو پی آر نقش عمده در ایجاد نهاد تازه ی خبرنگاران در منطقه بلخ بازی کرده است.

Thursday, 14 April, 2011

گزارش آی دبلیو پی آر- افغانستان

گزارش شماره 396

تاریخ 14 اپریل 2011

خبرنگاران در ولایت بلخ نهاد تازه ای را برای حمایت از رسانه ها زیر چتر آی دبلیو پی آر ایجاد کرده اند.

این اتحادیه که به نام خانه خبرنگاران شهرت دارد، دو هفته قبل از سوی خبرنگارانی که نسبت به موثریت انجمن های خبرنگاران موجود ناراضی می باشند، تشکیل گردید. آنان می گویند که آی دبلیو پی آر نقش کلیدی را در عزم شان برای این اقدام بازی کرده است.

آی دبلیو پی آر از زمان ایجادش در سال 2008، در کنار برگزاری کارگاه های آموزشی برای خبرنگاران در شمال کشور و فراهم سازی انترنیت سریع و رایگان، برای آنان محل برگزاری جلسات بخاطر بحث روی مسایل مربوط به رسانه ها را نیز مهیا کرده است.

خانه خبرنگاران، نهاد جدیدیست که ژورنالیستان محلی امیدوارند زمینه سازماندهی موثر، تشریک تجارب و همکاری شان را مساعد سازد.

سمیع  الله غشتون، خبرنگار رادیو آزادی در بلخ و یکی از اعضای رهبری خانه خبرنگاران گفت: "گزارشگران بلخ بدون همکاری آی دبلیو پی آر نمی توانست این مرکز را ایجاد کنند. ما این اتحادیه خبرنگاران را در اتاق جلسات دفتر آی دبلیو پی آر به کمک آن سازمان که برای ما همه امکانات فنی ضروری را فراهم کرده بود، ایجاد نمودیم. فعلاً دفتر آی دبلیو پی آر سالون جلسات ماست."

کاظم حیدری، گزارشگر آژانس خبری آوا و عضو این اتحادیه تازه تشکیل، گفت: "بدون کمک آی دبلیو پی آر، گزارشگران با مشکلات متعددی روبرو می شدند. لذا ما از آی دبلیو پی آر بخاطر برگزاری ورکشاپ های آموزشی، فراهم کردن خدمات انترنیتی، باز گذاشتن دروازه اش بروی ما و کمک صادقانه و مخلصانه اش در ایجاد اتحادیه تشکر می کنیم."

عظیم عظیمی، رییس نهاد جامعه مدنی و فرهنگی ولایت بلخ، گفت که دفتر مزار آی دبلیو پی آر از زمان ایجادش در تسهیل فعالیت های جامعه مدنی نقش پیشتاز داشته است.

او گفت: "بطور مثال، وقتی ما نیاز به سازماندهی خبرنگارن یا برگزاری جلسات داریم، به مجرد اطلاع دهی به این دفتر، می بینیم که همه ی خبرنگاران حاضر شده اند."

دفتر مزار شریف، بیش از 28 ورکشاپ آموزشی را در مدت دو سال گذشته برگزار کرده و بیش از 200 متخصص رسانه ای را از ولایات شمالی از جمله بلخ، سمنگان، فاریاب و شبرغان جلب نموده است.

هر روز بیش از 25 خبرنگار از امکانات دفتر آی دبلیو پی ار استفاده می کنند، و از انترنیت برای گرد آوری معلومات بخاطر گزارش های شان و شریک کردن تجارب خود با همدیگر بهره می برند.

صالح محمد خلیق، رییس عمومی اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ گفت که آی دبلیو پی آر به خبرنگاران محلی کمک کرده تا به معیارهای بین المللی در گزارشدهی شان دست یابند.

او گفت: "من موثریت این دفتر را در شمال تقدیر می کنم. فعالیت های این دفتر واقعاً برای خبرنگاران و کشور ما مثبت بوده است."

عنایت نجفی زاده، خبرنگار در بلخ که برای فرانس پریس و نیویارک تایمز کار می کند- و هر روز از دفتر آی دبلیو پی آر دیدن می نماید، گفت: "من واقعاً مدیون خدمات آی دبلیو پی آر می باشم. اگر من از ورکشاپ های این انستیتوت استفاده نمی کردم و با معیارهای بین المللی خبرنگاری آشنا نمی شدم، این رسانه های معتبر هرگز مرا استخدام نمی کردند."

جاوید باختری، گزارشگر رادیوی خصوصی سلام وطندار گفت: "من روزانه وقت بیشترم را در دفتر آی دبلیو پی آر سپری می کنم تا دفتر خودم، زیرا اکثر کارهای خبرنگاری من درینجا انجام می گردد. من از گزارش هایی که در ویب سایت آی دبلیو پی آر نشر می شود، برای تکمیل گزارش هایم استفاده می کنم و دیگر اینکه من از انترنت پرسرعت اینجا استفاده می کنم."

سید عارف موسوی، گزارشگر تلویزیون طلوع گفت: "آی دبلیو پی آر زمانی به ارتقای ظرفیت خبرنگاران در ولایت بلخ آغاز کرد که هیچ برنامه دیگری درین زمینه وجود نداشت. برای رسانه های اینجا، این دفتر حیثیت آب برای افراد تشنه را دارد."

Afghanistan
Journalism
Frontline Updates
Support local journalists