افغانستان: داستان موفقیت یک زن افغان
وکیل مدافعی که با تبعیض سنتی مبارزه میکند و به دیگران انگیزه میدهد.
افغانستان: داستان موفقیت یک زن افغان
وکیل مدافعی که با تبعیض سنتی مبارزه میکند و به دیگران انگیزه میدهد.
گزارشی از آی دبلیو پی آر در مورد یگانه وکیل زن که در ولایت کندهار افغانستان کار میکند، توجه مردم را در داخل و در سطح بینالمللی جلب کرده و منبع بزرگ انگیزه برای زنان محل خوانده میشود.
داستان آی دبلیو پی آر در مورد زینب 26 ساله و فعالیتاش در دفتر سارنوالی کندهار از سوی رسانههایی چون طلوع نیوز، رادیوی سلام وطندار، بیبیسی و گاردین نیز برگزیده و نشر شد.
به گزارش یگانه وکیل مدافع زن در کندهار مراجعه کنید.
زینب که از دانشکدهی شرعیات دانشگاه کابل فارغ شده یکونیم سال میشود که در بخش محو خشونت علیه زنان کار میکند. فعالیت وی به عنوان وکیل مدافع مخصوصاً در وضعیتی که سنتهای محافظهکارانه سبب میشود زنان نتوانند مشکلات شان را به راحتی با وکیلان مرد در میان بگذارند، خیلی مهم تلقی میشود.
وی به آی دبلیو پی آر گفت که توجه و تحسینی که پس از نشر گزارش آنها دریافت کرده اعتماد به نفس وی را خیلی تقویت کرده است.
زینب میگوید: «من از آی دبلیو پی آر بابت تلاش های شان صمیمانه تشکر می کنم. اینکار شان برایم کمک کرد تا اعتماد به نفس و همچنین جایگاه اجتماعیام را بالا ببرم. حتا آگاهیام را نسبت به کارم بیشتر ساخت تا بیشتر از پیش به زنان خدمت کنم.»
گزارش آی دبلیو پی آر پس از انتشار فوراً توجه شمار زیادی از رسانههای داخلی را جلب کرد.
عبدالقادر تمکین، گزارشگر رسانهی چاپی طلوع افغان میگوید که وی گزارش آی دبلیو پی آر را تعقیب کرده و برای روزنامهی شان مصاحبهیی با زینب انجام داده است.
محمد رحیم، گزارشگر رادیو وطندار در کندهار نیز از این داستان آی دبلیو پی آر بهره برده است. او میگوید: «گزارش آی دبلیو پی آر در مورد زینب خوشم آمد و پس از خواندن آن فوراً با او به تماس شدم و برای مجلهی ما که در مورد زن است گزارش تهیه کردم.» وی افزود که این بسته بازخوردهای مثبت فراوانی از سوی کارمندان و همچنین شنوندگان دریافت کرد. رحیم در ادامه گفت: «من هرصبح ویبسایت آی دبلیو پی آر را چک میکنم، مخصوصاٌ موضوعات مربوط به افغانستان را، تا از رخدادهای تازه آگاه شوم و از آن در گزارش هایم استفاده کنم.»
حیاتالله رفیقی، استاد انسانشناسی در دانشگاه کندهار میگوید که این گونه گزارش ها تاثیرات گستردهی اجتماعی دارد و به دیگران انگیزه میدهد تا توانایی های شان را به کار بیندازند.
او میگوید: «تمام رسانهها باید مسوولیت های شان را مثل آی دبلیو پی آر انجام دهند و گزارشگران آنها برای تهیه خبر به جاهای مختلف سفر کنند.»
عبدالصمد وجدان، از فعالان کندهار می گوید که رسانه ها نقش مهمی در تبارز دستآوردهای مردان و زنان قدرتمند و پربهره دارد و با این کار فعالیت های مدنی را ترویج می کند.
او با آنکه مدت زیادی است در کندهار زندگی میکند، میگوید که در گذشته اصلاً در مورد زینب و دست آوردهایش نشنیده بود. حالا احساس میکند که انتشار داستان وی تاثیر بزرگی روی جامعه خواهد گذاشت.
عبدالرحمان کوشان، رییس در دادگاه استیناف کندهار نیز این حرف ها را تایید میکند.
او میگوید: «من از کار زینب راضیام، چون روز به روز بهتر می شود. او حالا وکیلی به سطح منطقه است. امیدوارم سایر وکیلان زن نیز بیایند و به مردم شان خدمت کنند.»
پشتانه، دانشجوی سال دوم حقوق در یکی از دانشگاههای خصوصی کندهار، میگوید که داستان زینب برایش خیلی الهامبخش بوده و قصد دارد پس از فراغت در دفتر دادستانی کار کند.
در کشوری که برخوردهای اجتماعی با دختران بالغی که درس میخوانند در ستیز است، داستان زینب میتواند خیلی انگیزهبخش باشد.
خیرمحمد، دکاندار در منطقهی حضرتجی بابای کندهار، به آی دبلیو پی آر گفت که وی پس از طعنه و تمسخر مردم محل به آدرس خانوادهاش، تصمیم گرفت که دختر چهاردهسالهاش را از مکتب اخراج کند. اما پس از شنیدن داستان زینب در برنامههای رادیویی تصمیم گرفت که با تعصبات محافظهکارانه مبارزه کند و به دخترش اجازهی ادامهی تحصیل بدهد.
خیرمحمد میگوید: «در شروع سال جدید تعلیمی دخترم را دوباره در صنف هفتم مکتب شامل میکنم تا به درسهایش ادامه دهد و مثل سارنوال زینب به مردمش خدمت کند.»