افغانستان: اگست/سپتامبر 2010

مسوولان رسانه های افغان می گویند که گزارش های آی دبلیو پی آر آنان را کمک کرده است تا از واقعیت نفوذ شورشیان در ولایت وردک آگاه شوند.

افغانستان: اگست/سپتامبر 2010

مسوولان رسانه های افغان می گویند که گزارش های آی دبلیو پی آر آنان را کمک کرده است تا از واقعیت نفوذ شورشیان در ولایت وردک آگاه شوند.

<p>	US army soldiers out on patrol in Wardak province's Tangi Valley.</p>
<p> US army soldiers out on patrol in Wardak province's Tangi Valley.</p>
Thursday, 23 September, 2010

گزارش آی دبلیو پی آر- افغانستان

گزارش شماره 373

23 سپتامبر 2010

شخص بلند پایه ای از یک رسانه مستقل افغان گزارش اختصاصی آی دبلیو پی آر در مورد قدرت رو به افزایش طالبان را در ولایت وردک، واقع 35 کیلومتری کابل، "واقعاً نیرومند" توصیف کرده است.

این گزارش که در رسانه های صوتی و چاپی محلی بطور وسیع نقل شد، توضیح می دهد که چگونه شورشیان بدون سروصدا بر اکثر نقاط آن ولایت، بجز مراکز ولسوالی ها حاکمیت دارند. دران گزارش از مردم محل نقل شده بود که طالبان ادارات موازی را دران ولایت ایجاد کرده اند.

رادیو سپوژمی، رادیو آزادی، رادیو کلید و رادیو صدای آزادی مربوط به آیساف، از جمله رسانه هایی بودند که گزارش یاد شده را نشر کردند؛ در عین حال، روزنامه های سرنوشت، ویسا، اراده و آگاه نیز آن گزارش را انعکاس دادند.

مسوولان رادیوها و روزنامه ها گفتند که گزارش 26 اگست به مخاطبان شان کمک کرد تا چالش های پیش روی نیروهای امنیتی بین المللی و داخلی را در آوردن نظم در ولایت وردک، بهتر درک کنند.

حمید ناصری، مسوول رادیو سپوژمی، یک ایستگاه مستقل رادیویی فعال در کابل و قندهار گفت: "من گزارش کنترل طالبان بالای وردک را دو روز پیهم نشر کردم، و این واقعاً یک گزارش قوی بود. هر صبح اولین کاری که می کنم، سر زدن به ویب سایت آی دبلیو پی آر می باشد. زیرا این ویب سایت بهترین گزارش ها را نشر می کند."

محمد امین مدقق، کارمند رادیو آزادی گفت که در مجموع گزارش های آی دبلیو پی آر به دلیل توازن و دقت برای تهیه گزارش های رادیویی آنها بسیار مناسب می باشند. او گفت: "ما همیشه سایت آی دبلیو پی آر را می بینیم و از گزارش های آن استفاده می کنیم."

ضیا بومیا، رییس قبلی آژانس خبری باختر که اکنون مسوولیت کمیته دفاع خبرنگاران را بعهده دارد، گفت که گزارش های آی دبلیو پی آر منابع ارزشمندی برای رسانه های داخلی و بین المللی می باشند.

او گفت: "وقتی من می خواهم در ارتباط به یک موضوع معلومات بدست آورم، به آی دبلیو پی آر مراجعه می کنم، زیرا این گزارش ها پر از معلومات و واقعیت های منصفانه و بدون هرگونه تبعیض می باشند."

افغان های عادی از گزارش وردک استقبال کردند و گفتند که رسانه های محلی دیگر، اوضاع آن منطقه را بطور مناسب بررسی نمی کنند.

سید محمد رحیم، انجینر و عضو شورای عالی قومی ولایت وردک که گزارش را از طریق رادیو آزادی شنیده بود، گفت: "وقتی گزارش را شنیدم تعجب کردم {و می خواستم بدانم} این کدام نهاد است که جرئت نشر یک گزارش واقع بینانه را در مورد این ولایت کرده است."

او افزود: "رسانه های افغان گرفتار منازعات قومی و زبانی می باشند، ازینرو نمی توان بر بسیاری آنها اعتماد کرد. اما گزارش آی دبلیو پی آر بر واقعیتی انگشت نهاده بود که تاکنون هیچ رسانه دیگری جرئت نشر آن را نکرده است. من گزارش های آی دبلیو پی آر را تمجید می کنم."

گل محمد، باشنده کابل گفت: "وقتی گزارش آی دبلیو پی آر را از رادیو شنیدم، تکان خوردم و از خواب غفلت بیدارشدم، وفکرکردم اگر طالبان وردک را کنترل می کنند، بزودی به کابل خواهند رسید و ما باید در مورد آینده خود محطاط باشیم." 

زیرنویس عکس: سربازان اردوی ایالات متحده در ولایت وردک در حال گزمه می باشند، دره تنگی

Afghanistan
Elections
Frontline Updates
Support local journalists