افغانها پروژه های بازسازی را مورد سوال قرار دادند

شتراک کنندگان در مناظره گفتند که پروژه های برنامۀ همبستگی ملی همواره خوب پیش نرفته است.

افغانها پروژه های بازسازی را مورد سوال قرار دادند

شتراک کنندگان در مناظره گفتند که پروژه های برنامۀ همبستگی ملی همواره خوب پیش نرفته است.

Tuesday, 23 June, 2015

در مناظره های  کهً توسط آی دبلیو پی آر برگزار شده بود سخنران ها  بالای ان برنامۀ انتقاد کردند که با مردم روستا ها کمک میکند  تا  پروژه های انکشافی  را در محلات شان ، خود شان  پیش ببرند

برنامۀ همبستگی ملی (NSP) در سال 2003 توسط وزارت احیاء وانکشاف دهات ایجاد گردید. بر اساس این برنامه ، شورا های  انکشافی اجتماعی در قریه های سراسر افغانستان ایجاد گردید و کمک مالی برای شان داده شد که بر اساس الویت های محلات شان  پروژه های زیربنایی و زراعتی راتطبیق کنند  

این برنامه  ازطرف دولت ، بانک جهانی، بنیاد آغا خان، نمایندگی انکشافی ایالات متحده برای افغانستان(USAID) و صندوق وجهی بازسازی افغانستان  حمایت مالی  می شود.

محمد مجید، رییس احیاء و انکشاف دهات در ولایت هرات گفت که فعلاً 2563 شورای انکشاف اجتماعی در قریه های  15 ولسوالی این ولایت رسماً فعالیت دارند.

اوگفت از زمانیکه برنامۀ همبستگی ملی در ولایت هرات کارش را آغاز کرده ، 4344 پروژه را به پایه اکمال رسانیده است، که 448 پروژۀ آن تا حال  تحت کار است. او اضافه کرد:" کارکرد این پروژه ها شامل تعمیر مکتب ها، دریا ها، پل ها، سد های کنار دریا و حفر چاه های آب می شود."

گل احمد محبت، نمایندۀ ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت لغمان با آنکه تعدادی از پروژه های همبستگی ملی را توصیف کرد، اما از نبود نظارت جدی هشدار داد.

اوگفت:" کدام معیار خاص برای کسانیکه پروژه های همبستگی ملی را در شورا های اجتماعی به پایۀ اکمال می رسانند ایجاد نشده است، رییس، معاون و منشی های یک تعداد از شوراء ها کاملاً بیسواد هستند. یک شخص بیسواد چطور می تواند که برنامۀ ملی را تطبیق  کند؟"

شیخ محصل خان، یکتن از بزرگان قومی در ولایت لغمان گفت با آنکه پروژه های همبستگی ملی به سرعت به پیش می رود، اما کیفیت کار خیلی پایین است.

اوگفت:" تمامی شورا های اجتماعی ازقبیل مسولین محلی و کمیته ارزیابی در فساد دخیل هستند."

امین الدین بیدار، رییس احیا و انکشاف دهات ولایت لغمان تمامی این اتهامات را رد کرد.

اوگفت:" برعلاوه مرکز ولایت مهترلام،  826 شورای محلی را در پنج  ولسوالی ایجاد کرده ایم، پروژه های همبستگی ملی توسط این شورا ها اجرا می شود و کارها به خوبی پیش می رود."

بیدار چهار هدف اساسی پروژه همبستگی ملی را چنین عنوان کرد:  کاهش فقر، انکشاف دفاتر ملی و محلی دولتی، ظرفیت سازی شورا های اجتماعی و ارتقای زندگی معیاری.

عبدالباری غورځنگ، یکتن از اشتراک کنندگان در مناظره پرسید چرا بعضی از شورا های اجتماعی متهم به فساد هستند؟

بیدار در پاسخ گفت که اداره وی تا کنون  خواستار اقدامات قانونی  برعلیه 19 شورای متهم به فساد شده است.

رییس محلی برنامۀ همبستگی ملی در پلخمری مرکز ولایت بغلان مشابهاً استدلال کرد که این برنامه نیروی برای پیشرفت بوده است. کفایت الله عثمانی گفت که این برنامه کار های بازسازی و ساختن محلات را در ولایت ها به پیش می برد.

اوگفت:" شمار شورا های انکشافی در ولایت بغلان به 994 افزایش یافته است. به تعداد 2953 پروژۀ آن در طی 13 سال گذشته توسط این برنامه به پایۀ اکمال رسیده است، برعلاوه 562 پروژه که تا الحال جریان دارد."

در همین حال، محمد عثمان یکتن از بزرگان قومی گفت با وجودیکه پول زیاد بالای برنامه های انکشافی به مصرف رسیده است، اما پیشرفت زیاد نداشته است.

اوگفت:" مردم در قریه ها  با مشکلات زیادی روبرو هستند. با آنکه پروژه ها در بسیاری از مناطق اجراء شده است، اما نتیجۀ آن بنابر نبود کنترول و پایین بودن کیفیت مواد خوب نبوده است."

اشتراک کنندگان در ولایت کنر پذیرفتند با آنکه اصول همبستگی ملی راه بهتری برای حمایت از وحدت ملی است، اما عملی کردن آن موضوع جداگانه است.

جمال الدین سیار، معاون شورای ولایتی گفت:" مردم این برنامه را می پسندند به خاطری که برای شان صلاحیت و قدرت می دهد، اما مشکلات زیادی موجود است به خصوص زمانیکه به مرحلۀ اجراء گذاشته می شود."

حاجی عطاالله، رییس شورای اجتماعی در ولسوالی نرنگ اضافه کرد:" برنامه همبستگی ملی باعث کاهش فاصله میان مردم و حکومت شده است، اما مشکل در اینجاست که مسولین شورا ها ، انجنیر ها و تیم ها زمانیکه پروژه ها را اجرا می کنند تقلب می کنند."

وحیدالله زاهد، رییس برنامۀ همبستگی ملی در ولایت کنر از کارکرد هایش دفاع کرد.

اوگفت:" فرق بین برنامۀ همبستگی ملی و برنامه های مؤسسات دیگر این است که این برنامه برای شهروندان 100 درصد اجازه می دهد تا به مشکلات و ضروریات شان رسیدگی کنند."

فرشته، یکتن از باشندگان قریه دم کلی در ولایت کنر پرسید چطور برنامه همبستگی ملی برنامه های اجرایی  اش را در نقاط دور افتاده این ولایت مدیریت می کنند در حالیکه دیگر ادارات نیز این تلاش را کرده اند، اما دچار مشکل شده  اند.

زاهد گفت:" ما برای مناطق نا آرام پالیسی دیگری داریم که ما از اهالی محلی تضمین می گیریم که شورشی ها با آن مخالفت نکند، پروژه های ما در همکاری با مردم در این نقاط اجراء می شود."

Frontline Updates
Support local journalists