افغانها در مورد راه های رفتن به سوی صلح باهم بحث می کنند

بعضی ها صلح را نتیجه ی سیاست های از بالا به پایین و بعضی دیگر آن را چیزی میدانند که باید افرادی برای آن کار کنند.

افغانها در مورد راه های رفتن به سوی صلح باهم بحث می کنند

بعضی ها صلح را نتیجه ی سیاست های از بالا به پایین و بعضی دیگر آن را چیزی میدانند که باید افرادی برای آن کار کنند.

Monday, 3 November, 2014

گزارش توسط کارمندان آی دبلیو پی آر-افغانستان

درسه ولایت افغانستان مردم از قریه جات دور دست ساعت ها پیاده و بالای قاطرسفر می کنند تا در مورد این که صلح برای شان چه مفهومی دارد صحبت کنند.

درمناظره های زیر عنوان صلح از دیدگاه مردم ، باشندگان محل اعم از زنان و مردان از ولایت بلخ در شمال، هرات درغرب وازولایت مرکزی دایکندی سهم گرفته بودند. آنها راه را برای افغانها باز کردند تا نظریات شان را در مورد چشم اندازهای شان در مورد صلح در پروژه تحت نام آشتی و صلح درافغانستان:تحکیم صلح درهمکاری جامعه مدنی مورد بحث قراردهند.(به گزارش کمک برای افغان ها در راستای صلح موثر واقع می شود مراجعه کنید.)

یک موضوع عمومی که پدیدارشده است ضرورت به یک دولت سالم، موثرو جوابده شرط اساسی برای ثبات سازی است. گرچند بعضی از سخنرانان خاطرنشان کردند که بی ثباتی خود رسیدن به حکومتداری خوب را مشکل می سازد. 

عبدالکریم زرگر،رییس اداره خدمات تخنیکی ولایت هرات در مناظره هرات گفت که  اصول ما مانند اعتباروشفافیت در دوران جنگ به شدت صدمه دیده است.

وی افزود" زمانیکه صلح نباشد مردم ازحقوق مدنی شان که همانا حساب گرفتن از حکومت است محروم می شوند."

درولایت دایکندی جاییکه 130 تن در مسجد در ولسوالی نیلی  ملاقات کردند، رئیس منطقوی کمیسیون مستقل حقوق بشرافغانستان گفت که فقط در زمان صلح مردم می توانند " ازتساوی فرصت ها،حقوق و رفاه اجتماعی بهره ببرند."

محمد جواد دادگر،مسول کمیسیون مستقل حقوق بشرافغانستان گفت نا بسامانی ها زمانی در افغانستان خاتمه پیدا می کنند که حکومت حاکمیت قانون را تضمین کند.

اشتراک کنند گان مناظره ها را نماینده های محلی شورای عالی صلح که گروه های مسول مذاکره کننده گان صلح با طالبان اند، تشکیل میداد.

سیدحبیب الله هاشمی،اعضای شورای عالی صلح درولایت دایکندی گفت این نهاد در راستای پیشرفت ناکام مانده است.

ازاقای هاشمی سوال شد چرا درکمیسیونی که باورمند است که هیچگونه پیشرفتی نداشته است کارمی کند، وی درپاسخ چهره های بزرگ حکومتی را متهم کرد که سد راه پیشرفت روند صلح می شوند.

وی حامد کرزی، رئیس جمهورپیشین را متهم به  موضع گیری بیش از حد نرم درقبال شورشیان کرد.

وی گفت:"ازینکه حکومت موقف روشن وآشکار درمقابل طالبان نداشت ، بناً  تلاش های را که شورا به کار گرفت،  بیهوده از آب بدر آمد."

موضوع  تکراری دیگری که درسه مناظره انعکاس داده شد اهمیت نقش فردی نسبت به کارنهادها به خاطرفهم و همزیستی درسطح فردی است.

درمناظره که درشهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ برگزار شده بود یکی از نماینده های شورای عالی صلح در رابطه به  نقش زنان دراین روند تاکید کرد.

نفیسه غیاثی گفت:"اگر زن افغان درقحطی زندگی می کند واطفال اش را درمحرومیت بزرگ می کند و قادراست تا مانند سنگ درمقابل مشکلات اش ایستاد گی کند پس اومیانجی خوبی برای رسیدن به صلح نیزخواهد بود."

سهیلا ساعی از ریاست  امورزنان ولایت بلخ گفت که روابط فامیلی –خوب وبد- پویایی های جامعه وسیع تر را شکل داده است.

وی گفت:" انتظار داشتن صلح به حیث یک رویا باقی خواهد ماند تا زمانی که روا داری وازخود گذری جای نزاع وخشونت را در میان فامیل ها نگیرد."

 

Frontline Updates
Support local journalists